Žiher

Aktualno

Izkoristite edinstveno priložnost BREZPLAČNEGA polaganja parketa.

Kdaj: 26. - 31. avgust 2017

Osnovni podatki

Žiher d.o.o.
Moškanjci 1/g
2272 Gorišnica
Slovenija

T: +386 (0)2 743 08 11
F: +386 (0)2 743 08 12
E: info@ziher.si
W: www.ziher.si

ID za DDV: SI88264998
MŠ: 5518547

PE Ljubljana: ŽiherStudio
Stegne 11c
1000 Ljubljana

T: +386 (0)51 610 610

E:
studio@ziher.si
W: 
www.ziher.si

TRR:

Nova KBM d.d.
SI56 0420 2000 2246 651
Sparkasse
SI56 3400 0101 3949 221
NLB

SI56 0215 0001 2120 822

Nakazila iz TUJINE:
IBAN
Sparkasse
SI56 3400 0101 3949 221
SWIFT
KSPKSI2X
 

Žiher d.o.o.

Izgradnja lesno predelovalnega centra Žiher les

Z veseljem sporočamo, da smo v ponedeljek, 13. marca 2023 ob 10.30 v prostorih Oddelka za lesarstvo Biotehniške fakultete, Univerze v Ljubljani slavnostno podpisali pogodbo za izgradnjo lastnega lesno predelovalnega centra Žiher les v Ormožu. Z ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport smo podpisuje zadnji sklop pogodb o sofinanciranju projekta »Lesno predelovalni center ŽIHER LES« . Celotna vrednost projetka brez DDV znaša 3,697.721,24 €. Projekt se sofinancira v višini 1,456.088,50 € in sicer 1,355.670,91 € iz sklada za podnebne spremembe in 100.417,59 iz krožnega gospodarstva.   Začetek projekta 6.5.2022, zaključek 31.12.2023 za aktivnosti podprte iz sredstev Mehanizma, aktivnosti sofinancirane iz SPS za do 1.11.2023.

Na dogodku so bili predstavljeni ukrepi Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter vloga Ministrstva za okolje, podnebje in energijo pri spodbujanju lesarstva. Predstavili so najnovejše trende v lesarstvu in aktualne potrebe gospodarstva ter primere dobrih praks podjetij, ki so bila uspešna na preteklih razpisih. 

Veselimo se vzpostavitve lesnega centra in že kmalu bomo lahko ponudili kakovostne lesne nosilce, ki bodo ustrezali potrebam naših strank. Z najsodobnejšo opremo in predanostjo kakovosti želimo postati vodilni ponudnik lesnih KVH in BSH lepljenih nosilcev na trgu.

Lesni KVH (konstrukcijski lepljen les) in BSH (lepljen lesni nosilec) sta izjemno priljubljena gradbena materiala, ki se uporabljata pri proizvodnji in izgradnji montažnih hiš, sicer pa tudi pri številnih drugih gradbenih projektih kot so mostovi, strešne konstrukcije in drugi nosilni elementi. Naložba v poslovni obrat opremljen z najnovejšimi tehnologijami in strojno mehanizacijo za izdelavo lesnih KVH in BSH lepljenih nosilcev nam bo omogočila, da dosežemo visoko natančnost pri izdelavi teh produktov, kar bo zagotovilo varnost in zanesljivost končnih izdelkov ter dodatno doprineslo dodano vrednost v lastni proizvodnji montažnih hiš. 

Nov proizvodni center Žiher Les predstavlja pomemben korak v naši zavezi k trajnostni lesni industriji in kakovostni proizvodnji in predelavi surovin v lepljene nosilce, ki so ena izmed glavnih surovin in sestavin proizvodnje in izgradnje montažnih Žiher hiš. Z inovativno tehnologijo in naprednimi procesi bomo ustvarjali vrhunske lesene nosilce, ki izpolnjujejo najvišje standarde trdnosti, vzdržljivosti in estetike. V našem lesno predelovalnem centru nameravamo uporabljati tudi najnovejše tehnike obdelave lesa, ki omogočajo izkoriščanje vseh prednosti lesa kot obnovljivega naravnega vira. S tem bomo prispevali k ohranjanju okolja in trajnostnemu razvoju naše regije. 

Temeljni namen obravnavane investicije je postavitev novega lesno predelovalnega centra
s pripadajočo tehnološko opremo za predelavo lesenih hlodov ter izdelavo KVH in BSH lepljenih nosilcev. To pomeni diverzifikacijo obstoječe proizvodne hale, postavitev novega objekta, nakup potrebne opreme ter digitalizacijo celotnega procesa. Tako bo v okviru projekta izvedena vzpostavitev celovitega modela digitalizacije poslovanja (notranji procesi, virtualizacija, proizvodnja, poslovni tokovi do dobaviteljev in kupcev). Digitalizacija poslovanja pripomore k sledljivosti proizvodnih procesov, zalog, pripomore k optimizaciji proizvodnega procesa. V podjetju Žiher d.o.o. bomo vzdrževali visoko kakovost proizvodov, uporabljali tehnološko napredno opremo ter ustvarili raziskovalni oddelek. Kupcu želimo zagotoviti visoko raven zadovoljstva, saj želimo kljub porastu konkurence obdržati oz. še izboljšati visok položaj na lestvici kakovostnih ponudnikov proizvodnje in dobave montažnih hiš.

Finančna podpora Evropske unije gospodarstvu je ključnega pomena pri razvoju lesne industrije ter ustvarjanju novih delovnih mest in trajnostne rasti. Zahvaljujoč tej podpori bomo lahko izkoristili potencial lesa kot obnovljivega naravnega vira ter prispevali k razvoju lokalne in regionalne skupnosti. Zavezani smo k učinkoviti in pregledni porabi sredstev ter doslednemu izvajanju projekta v skladu s predpisanimi smernicami in cilji razpisa. Z veseljem se podajamo v to naložbo, saj verjamemo v moč lesne industrije ter v priložnosti, ki jih bo prinesla za našo družbo in gospodarstvo.

 

Znamo prisluhniti Vašim željam

Podjetje Žiher je podjetje z dolgoletno tradicijo. Zavedamo se, da je skrb za zadovoljevanje potreb tržišča in izobraževanje ter strokovno znanje zaposlenih na prvem mestu, za kar smo se in se bomo trudili tudi v prihodnje. Ponosen sem na dosežke, ki jih je podjetje v teh letih pridobilo, čeprav poslovna pot ni bila vedno lahka.

Cenjeni kupci in poslovni partnerji, želim si, da bi skupaj z vami tudi v prihodnje gradili zgodbo o uspehu.

Alojz Žiher | Direktor podjetja Žiher d.o.o.

Ustanovitelj in lastnik podjetja: 
Alojz Žiher

 

 

E-novice - prijava

 
Bodite obveščeni!
Prijavite se na e-novice

Žiher d.o.o.

Moškanjci 1/g
2272 Gorišnica

T: 080 28 84
E: info@ziher.si

© 2011 Žiher d.o.o. - Vse pravice pridržane