Žiher hiše

Aktualno

Izkoristite edinstveno priložnost BREZPLAČNEGA polaganja parketa.

Kdaj: 26. - 31. avgust 2017

Želite več informacij?

Naročite katalog Žiher hiš

Žiher tehnologija

Želite uporabljati obnovljiv vir energije, kot je sončna toplota, sončna energija ali biomasa? Še bolje, če skoraj nič od tega ne potrebujete. Najcenejša je tista toplota, ki jo porabite v celoti. Način gradnje Žiher hiš s pasivno steno bistveno zmanjša porabo energije. Prefabrikacija v enem najmodernejših proizvodnih obratov Evrope zagotavlja najvišjo kakovost in natančnost. Za Vašo prihodnost bivanja.

Sestave sten

Nizkoenergijska stena

Nizkoenergijska stena

 1. zaključni sloj fasade
 2. zunanja izolacija 120 mm WLG 039
 3. biološka mavčno vlaknena plošča 12,5 mm
 4. lesena konstrukcija 160 mm
 5. mineralna volna 160 mm WLG 035
 6. PE-folija
 7. biološka mavčno vlaknena plošča 12,5 mm
   

U-vrednost: 0,13 – skupna debelina stene: 310 mm

Pasivna stena

 1. Pasivna stenazaključni sloj fasade
 2. zunanja izolacija 120 mm WLG 032
 3. biološka mavčno vlaknena plošča 12,5 mm
 4. lesena konstrukcija 160 mm
 5. mineralna volna 160 mm WLG 035
 6. PE-folija
 7. zračni kanal 10 mm
 8. mineralna volna 50 mm WLG 040
 9. lesene letve 60 mm
 10. biološka mavčno vlaknena plošča 18 mm
   

U-vrednost: 0,10 – skupna debelina stene: 375,5 mm

 

EKO pasivna stena

 1. zaključni sloj fasade
 2. zunanja izolacija 120 mm WLG 050
 3. lesena konstrukcija 220 mm
 4. celulozna plošča 220 mm WLG 038
 5. OSB plošča 12 mm
 6. zračni kanal 10 mm
 7. celulozna plošča 50 mm
 8. lesene letve 60 mm
 9. mavčno kartonska plošča 12,5 mm

U-vrednost: 0,11 - skupna debelina stene: 425 mm

Toplozračni sistemi ogrevanja

Toplozračno ogrevanje s pomočjo dverh toplotnih črpalk Žiher

Udobno toplozračno ogrevanje s pomočjo dveh toplotnih črpalk Žiher klima tehnologija

Visoko komfortno uravnalno zračenje z vedno svežim, filtriranim zrakom, kar poskrbi za prijetno in zdravo bivanje ob nizkih stroških ogrevanja. Uporabljen zrak je izsesan skozi kopalnico in kuhinjo ter speljan preko toplotnega izmenjevalnika in toplotne črpalke na prosto. Svež zunanji zrak je vsesavan in predgret v toplotnem izmenjevalniku nato pa nežno in brez prepiha doveden v bivalne prostore. Pri potrebnem dodatnem ogrevanju se toplotna črpalka vklopi in ogreje zrak bivalnih prostorov. Dodatni grelni elementi v zračnih kanalih omogočajo reguliranje toplote po posameznih prostorih.

V vročih poletnih mesecih lahko s prestavitvijo toplotne črpalke svež zrak ohlajamo. Ogrevanje sanitarne vode je vse leto zagotovljeno skozi integrirano toplotno črpalko z 290 litrskim bojlerjem, ki v poletnih mesecih izkorišča del energije, nastale kot stranski produkt ohlajanja prostorov.

Primarno ogrevanje celotnega objekta je predvideno s toplim zrakom. Predvideno je kontroliranje objekta s prisilnim odvodom odpadnega zraka in prisilnim dovodom sveže ogretega zraka. Dovod zraka je predviden v bivalne prostore, kot so dnevna soba, jedilnica, sobe in spalnice, odvod odpadnega zraka pa je predviden iz kopalnic, tehničnih prostorov in kuhinje. Za izenačevanje tlaka je med posameznimi prostori poskrbljeno preko vratnih in izenačevalnih rešetk oz. preko spodrezanih vrat. Predvidena je cca. 0,8-kratna izmenjava zraka, s tem, da je distribucija zraka razporejena tako, da je v vsakem prostoru zagotovljena potrebna menjava zraka v skladu s Pravilnikom o prezračevanju in klimatizaciji stavb.

 

     Več o toplotni tehniki PROXON® najdete v katalogu

 

 

Prezračevanje + ogrevanje + ohlajanje + topla voda - z enim sistemomZračni pretok v centralni enoti PROXON 

                                                              Centralna enota Proxon


PROXON centralna enota in toplotna črpalka za pitno vodo

                                                                          Nevsiljiv ventil
Nevsiljivi ventili na stropu, steni ali tleh, nežno, brez prepiha dovajajo svež zrak v prostor

Nizkotemperaturni sistem ogrevanja

Nizkotemperaturni sistem ogrevanja

Upravljanje s sistemom Universum®

UGODJE IN UDOBJE SI LAHKO NASTAVIMO!

UniversumZ novim sistemom Universum®, ki preko mreže povezuje, nadzoruje in krmili vse možne procese v hiši, je Harreither dosegel mojstrovino. Uporaba je preprosta! Z vrtenjem velikega izbirnega gumba ali s pritiskanjem nanj se na barvnem TFT-zaslonu z visoko ločljivostjo uporabniku prikaže enostaven meni. Prikaz želenih funkcij, ki je bil razvit samo za sistem Universum®, ustreza tako tistim ljudem, ki imajo raje besedilo, kot tudi tistim, ki so bolj slikovno usmerjeni. Za popolnejše udobje vam omogočamo tudi upravljanje na daljavo in vzdrževanje sistema.

Sončni kolektorji Solar Star

Solar StarENERGIJA SONCA!

Solar Star® je odlično dopolnilo sistemskega ogrevanja in okolju prijaznega pridobivanja tople vode. Zaradi svojih zmogljivosti in zadostnih količin tople vode je naprava - ob ustreznem dimenzioniranju površin kolektorjev - primerna tudi za oskrbovanje bazenov in wellness centrov.

Visokotehnološki zalogovnik - Combi Star

Combi StarPRAVILNO SHRANJEVANJE ENERGIJE!

Različne velikosti COMBI Stara® skoraj vedno ponujajo zadosten volumen za skladiščenje preostale toplote iz alternativnih virov energije (solarni sistemi, toplotne črpalke ...) Izredno debel izolacijski plašč omogoča kar se da dolgo zadrževanje dragocene toplote. Harreither si tudi pri zalogovnikih ne dovoli polovičnih rešitev!

Toplotna črpalka zrak/voda - Klima Star Air

klima Star AirS HLADNIM ZUNANJIM ZRAKOM DO TOPLIH NOTRANJIH PROSTOROV!

Zveni paradoksalno, vendar je prav zaradi tega vedno znova fascinantno: Pri zunanji temperaturi do -17 °C lahko notranje prostore prijetno ogrejemo s sistemom Klima Star® Air. Poleg visokega grelnega števila to črpalko odlikujejo tudi dolga življenjska doba, uravnoteženost vseh tehničnih komponent ter okolju prijazno in energetsko varčno obratovanje.

Toplotna črpalka - Klima Star

Klima starTOPLOTNA ČRPALKA IZJEMNE KAKOVOSTI!

Naš razvojni oddelek je dobil jasna navodila: delovanje nove toplotne črpalke Klima Star® mora biti še boljše, še brezhibnejše kot doslej. Nadgrajevali smo jo na podlagi desetletnih izkušenj in preverjali vsak detajl posebej. Z integracijo novega sistema za krmiljenje naprav v objektih Universum® je podjetje Harreither v vsakem oziru doseglo vrhunec. Ni je črpalke, ki bi bila zmogljivejša!

Cevni sistem Hisan

SVOJ POGLED USMERITE NAPREJ - VGRADITE PRIHODNOST!

Cevni sistem HisanNavajamo le nekatere od številnih dobrih razlogov, zakaj je tudi pri izbiri cevnega sistema pomembna pravilna odločitev:

 • Hisan® je odporen proti vroči vodi in komprimiranemu zraku.
 • Hisan® je 100% živilsko neoporečen.
 • Notranja površina sistema je zelo gladka, brez vijačnih spojev, zato so izgube pri trenju minimalne in s tem je zmanjšana tudi možnost nalaganja vodnega kamna in usedlin.
 • 10-letna garancija.

Sistem ogrevanja z razdelilnikom v posebni izvedbi

Sistem ogrevanja z razdelilnikomPOGOJ ZA OPTIMALNI PRETOK ENERGIJE!

Veriga je le toliko močna, kolikor je močan njen najšibkejši člen, zato si šibkosti pri nas ne dovolimo. Če želimo ponujati sistem za zagotavljanje udobja, ne smemo prav ničesar prepustiti naključju. Vsaka podrobnost na tem tehnološko dovršenem proizvodu je temeljito premišljena, pustili smo jo dozoreti in jo prilagodili okolju sistema.

Cev za talno ogrevanje z inovativnim ovalnim presekom

EurovalCevni sistem Euroval®, ki je edinstven po obliki in funkcionalnosti, je rezultat lastnih raziskav v razvojnem oddelku Harreither. Z njim lahko v primerjavi s standardnimi sistemi hitreje dosežemo želeno sobno temperaturo, njena porazdelitev pa je enakomernejša.

Klimatska stena Hitherm

Klimatska stena HithermURESNIČITE SVOJE SANJE O UDOBNEM BIVANJU!

Dovolite, da aktivne klimatske stene postanejo obod vaših prostorov. Naj se vaši bivalni, spalni in wellness prostori spremenijo v območja udobja. Po želji si v prostoru izberite kotičke, v katerih si želite več ali manj toplotnega sevanja. Harreither zagotavlja, da vam bodo njegove sisteme dimenzionirali in vgradili najbolje izšolani pooblaščeni izvajalci. Samo tako lahko zagotovimo garancijo za celoten sistem in omogočimo, da se vaše "dobro počutje" začne že takoj po odločitvi za nakup sistema Harreither.

Klimatska stena za suhomontažno izvedbo - Hitherm Compact

Hitherm CompactPOPOLNO UDOBJE ZA VSAKOGAR!

Ta čudoviti občutek bivanja v prostoru, ki ga izzove blago sevanje toplote, lahko po zaslugi Hitherma® Compact doživite že danes. Ni pomembno, ali gre za modernizacijo starega poslopja, preurejanje mansarde, prodajne prostore itd. Možnosti za vzpostavitev optimalnih klimatskih razmer v prostoru so skorajda neomejene.

Talno ogrevanje za suhomontažno gradnjo

Talna ogrevanja za suhomontažno gradnjoUDOBNA TLA ZA VSE PRIMERE!

Klimatska tla Modul® so prava izbira za naknadno vgradnjo talnega ogrevanja v zimskih vrtovih, mansardah ali pri obnovah bivalnih prostorov brez dragega in zahtevnega poseganja v obstoječo talno konstrukcijo. Tehnološko dovršen proizvod, ki ga je razvil Harreither, se uveljavlja že vrsto let. Minimalno višino pri polaganju dopolnjuje učinkovito in energijsko varčno obratovanje.

Kontakti

Melita Žiher

vodja prodaje Žiher hiš

M: +386 (0)2 743 08 36

E: info@ziher.si
 


Marija Kelenc

prodajna svetovalka

T: +386 (0)51 646 543

E: marija.kelenc@ziher.si

 

Alen Nahberger

kalkulacije in nabava

T: +386 (0)2 743 08 29

E: alen.nahberger@ziher.si


 

Žiher projektiranje | Začnite z idejno zasnovo

Gradnja Žiher hiše

E-novice - prijava

 
Bodite obveščeni!
Prijavite se na e-novice

Žiher d.o.o.

Moškanjci 1/g
2272 Gorišnica

T: 080 28 84
E: info@ziher.si

© 2011 Žiher d.o.o. - Vse pravice pridržane