Lesnopredelovalni center Žiher les predstavlja ključni korak v strategiji podjetja Žiher d.o.o. za doseganje trajnostne gradnje in samooskrbe z lesom, kar je v skladu z njihovo zavezanostjo k uporabi okolju prijaznih materialov in metod. Ta inovativni center ne samo da zagotavlja visokokakovosten in okolju prijazen les za gradnjo montažnih domov, ampak tudi poudarja pomen domače industrije in spodbuja lokalno gospodarstvo.

 

Lesnopredelovalni center Žiher les je opremljen z najsodobnejšo žago v regiji, in tudi širše, za izdelavo KVH in BSH lepljenih nosilcev. Ta predstavlja vrhunec tehnološkega napredka, saj se ponaša s popolnoma avtomatizirano proizvodnjo. Lepljeni nosilci KVH in BSH so ključni za izdelavo skoraj ničenergijskih montažnih Žiher hiš in modularnih SmartHouse hiš, kjer avtomatizacija zagotavlja natančnost, učinkovitost in visoko kakovost končnih izdelkov. Ta napredna proizvodna linija se ponaša z visoko avtomatiziranim procesom od vhoda hlodovine do končnega izdelka, vključno s pripravo hlodovine, lupljenjem, razžagovanjem in sortiranjem. Avtomatizacija omogoča natančno obdelavo in maksimalen izkoristek materiala, zmanjšuje odpad in skrajšuje čase proizvodnje. Celoten proces je zasnovan tako, da podpira sušenje, dolžinsko spajanje in debelinsko lepljenje lesa, kar zagotavlja visoko kakovost in trdnost končnih izdelkov. Poseben poudarek je na uporabi izključno slovenskega lesa, kar dodatno povečuje trajnostni vidik in dodano vrednost končnih produktov. Tehnologija in procesi, ki se uporabljajo v žagi podjetja Žiher d.o.o., so primer izjemne inovativnosti in zavezanosti k trajnosti, kakovosti in učinkovitosti.

 

Lesnopredelovalno center tako razpolaga z najnovejšo in izjemno napredno tehnologijo za izdelavo lepljenih nosilcev BSH in KVH, ki predstavljajo temelj inovativnih in trajnostnih rešitev v gradbeništvu, ki jih ponuja Žiher d.o.o. Ta dva produkta sta ključna elementa v izdelavi montažnih Žiher hiš in modularnih hiš SmartHouse, saj zagotavljajo visoko stopnjo natančnosti, trdnosti, stabilnosti in trajnosti konstrukcij. Naložba v ta obrat ne odraža samo predanost inovacijam in samozadostnosti, ampak tudi zagotavlja, da vsaka Žiher hiša in modularni dom SmartHouse predstavlja slovensko gradbeno odličnost, združujoč funkcionalnost, estetiko in trajnost v udobno bivalno okolje.

Galerija